آموزش takeone

Pay as You Take

نسخه با کیفیت و بدون تبلیغ ویدیو های takeone در سرویس دهنده های خارج از ایران هاست شده اند و برای استفاده از آنها می بایست از ابزارهای عبور از فیلتر استفاده کنید

14- SuperBlock

نام دوره: LPIC2-201 | نام استاد: مهندس سید حسین رجاء

هنگامی که یک سیستم فایل (مانند ext2، ext3، ext4 و یا zfs در freebsd) را روی هارددیسک ایجاد می‌کنید، آن به چندین بلاک تقسیم‌بندی می‌شود. بلاک‌ها به منظور ذخیره‌سازی داده‌های کاربران و همچنین به منظور ذخیره‌سازی فراداده‌ها یا Metadata ها استفاده می‌شوند. متادیتا یعنی داده ای درباره داده دیگر که در لینوکس (و دیگر سیستم‌عامل‌های یونیکسی)، اطلاعاتی را درباره سیستم فایل نگه‌داری می‌کند. به عبارت ساده تر متادیتا توصیفی از ساختار خود سیستم فایل می‌باشد و غالبا متادیتای رایج Superblock می‌باشد؛ اما Superblock چیست؟ هر سیستم فایل نسبت به سیستم فایل دیگر متفاوت است مانند ext3 نسبت به ext4. هر سیستم فایل (پارتیشن) اندازه مختص خود را دارد. (زمانی که آن سیستم فایل یا پارتیشن را ایجاد می‌کنیم.) همچنین هر سیستم فایل وضعیت‌هایی مانند mount بودن یا نبودن آن و ... دارد. به‌طور خلاصه هر سیستم فایل (پارتیشن) شامل یک Superblock است که حاوی اطلاعاتی درباره همان سیستم فایل (پارتیشن) می‌باشد. برخی از این اطلاعات عبارتند از:

  • File system type
  • Size
  • Status
  • Information about other metadata structures

اگر این اطلاعات از بین برود، شما دچار مشکل خواهید شد. از این رو چندین نسخه اضافی از Superblock ها در هر پارتیشن نگه داشته می‌شود(ُSecondary  Superblock). به‌طور مثال برای پارتیشن sda1 چندین نسخه از Superblock خودش بر روی خود sda1 نگه‌داری می‌شود. در زمان‌های بحرانی می‌توانید از این کپی‌ها برای بازیابی Primary Superblock استفاده کنید. 

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید